Slovenské Divadlo Vertigo

Csodálatos évfordulót ünnepelünk

A napokban ünnepelte kerek évfordulóját Thirring Viola színésznő, tanár.

Budapesten született 1941-ben, gyermekkorát Újváron (Nové Zámky, Szlovákia) töltötte. 1963-ban szlovák nyelven végezte el a a pozsonyi Zeneművészeti Főiskola színész-szakját. Még ebben az évben tagja lett a Magyar Területi Színház komáromi tagozatának. aztán következett a Thália Színház Budapesten, s később szintén ott az Örkény Színház.

Prévost Manon Lescauja, Aristophanes Lysistrateja, Madách Évája, Shakespeare Júliája, Weöres Lunája – csak néhány jelentős szerepei közül…

2004-ben csatlakozott színházunkhoz is, ahol szintén szép feladatok várták: Osvald ZÁHRADNÍK Azyl című darabjában, Július BARČ két darabjában is, az Anyában és a Ketten-ben, Peter SCHERHAUFER Moss kezet, eszünk-ben, Roman OLEKŠÁK Csöndjében, Katka HITZINGEROVÁ-MIŠÍKOVÁ Elfelejtettem című darabjában, Dušan ŠIROKÝ Amikor eljött az idő drámájában és még hosszan sorolhatnánk.

Köszönjük a sorsnak, hogy közénk kerültél kedves Violka, mert mindannyiunkat gazdagabbá tetted művészeteddel és személyiségeddel: az energiáddal; vitalitásoddal;  bátor, emberi, optimista gondolkodásoddal. Példát mutattál, hogyan is kell ugyanolyan szeretettel ápolni, őrizni a magyar és a szlovák nyelvet. Teljes szívemből gratulálok!

Onodi Daniela, a Vertigo Szlovák Színház igazgatója

Thirring Viola Kormos Sándor: Pilisi lakodalom című versét szavalja szlovák nyelven